תעשיית הדיג​

למאמר נוסף בנושא:

מתכוני דג קרפיון מומלצים לחצו כאן >>>

תעשיית הדיג העולמית כוללת את כל התעשיות והפעילויות הקשורות בדיג או בגידול דגים, כולל דיג ימי, בריכות דגים, עיבוד, שימור, אחסנה, הובלה ושיווק של דגים ושל מוצרי- דגים ומזון שמקורו מהחי מהים. תעשיית הדייג היא חלק מתעשיית הבשר שהיא חלק מתעשיית המזון העולמית. דגים נידוגים בים, בנחלים ובאגמים או מגודלים בבריכות דגים או בכלובים במקווי מים טבעיים.

 

ענף הדיג בישראל

 

בישראל קיימים שלושה אזורי דיג טבעיים עיקריים: הים התיכון, מפרץ אילת והכנרת. בנוסף קיים בישראל תחום הולך וגדל של חקלאות ימית: גידול דגים בבריכות ובכלובים. הדג העיקרי בענף גידול הדגים בבריכות הוא הקרפיון עם כ- 8,000 טון יבול שנתי. צריכת הדגים בישראל גבוהה פי שלושה מהייצור המקומי. רק כעשירית מהייצור המקומי מקורה בדיג בים התיכון, בעוד מרבית הייצור מקורה בחקלאות מים מתוקים. הדיג הינו ענף משני בכלכלת מדינת ישראל.   

 

שיטות הדיג 

 

דיג פיתיונות- השיטה העתיקה והנפוצה ביותר בשימוש במי- ים ובמים מתוקים. הדג בולע פיתיון נעוץ על קרס ונלכד. דיג תת- מימי- בשיטת דיג זו צולל מצויד בצלצל או ברובה תת-מימי לוכד דגים. הדייגים המקצועיים משתמשים במגוון של רשתות: רשתות הקפה, מכמורת, רשתות ראי ורשתות זימים. כן נעשה שימוש במערך חכות. דיג מקצועי מבוצע על ידי יחידים בסירות או על ידי קבוצה בספינות דיג. דייגים חובבים נוהגים לדוג לאורך החופים, הנחלים ולעתים מתוך סירות. החובבים משתמשים בחכות ובקרסים מסוגים שונים שעליהם מצמידים פיתיונות. 

תעשיית הדיג העולמית כוללת את כל התעשיות והפעילויות הקשורות בדיג או בגידול דגים, כולל דיג ימי, בריכות דגים, עיבוד, שימור, אחסנה, הובלה ושיווק של דגים ושל מוצרי- דגים ומזון שמקורו מהחי מהים. תעשיית הדייג היא חלק מתעשיית הבשר שהיא חלק מתעשיית המזון העולמית. דגים נידוגים בים, בנחלים ובאגמים או מגודלים בבריכות דגים או בכלובים במקווי

מים טבעיים.

 

ענף הדיג בישראל

 

בישראל קיימים שלושה אזורי דיג טבעיים עיקריים: הים התיכון, מפרץ אילת והכנרת. בנוסף קיים בישראל תחום הולך וגדל של חקלאות ימית: גידול דגים בבריכות ובכלובים. הדג העיקרי בענף גידול הדגים בבריכות הוא הקרפיון עם כ- 8,000 טון יבול שנתי. צריכת הדגים בישראל גבוהה פי שלושה מהייצור המקומי. רק כעשירית מהייצור המקומי מקורה בדיג בים התיכון, בעוד מרבית הייצור מקורה בחקלאות מים מתוקים. הדיג הינו ענף משני בכלכלת מדינת ישראל.   

 

שיטות הדיג 

 

דיג פיתיונות- השיטה העתיקה והנפוצה ביותר בשימוש במי- ים ובמים מתוקים. הדג בולע פיתיון נעוץ על קרס ונלכד. דיג תת- מימי- בשיטת דיג זו צולל מצויד בצלצל או ברובה תת-מימי לוכד דגים. הדייגים המקצועיים משתמשים במגוון של רשתות: רשתות הקפה, מכמורת, רשתות ראי ורשתות זימים. כן נעשה שימוש במערך חכות. דיג מקצועי מבוצע על ידי יחידים בסירות או על ידי קבוצה בספינות דיג. דייגים חובבים נוהגים לדוג לאורך החופים, הנחלים ולעתים מתוך סירות. החובבים משתמשים בחכות ובקרסים מסוגים שונים שעליהם מצמידים פיתיונות. 

 

דגת הארץ

053-9414486