לפניות חייגו: 053-9426023

דג קרפיון - Carp

 

תיאור: ממשפחת דגי האיכות, דג איכותי מאוד המתאים לגידול במליחות משתנה. הקרפיון הוא דג מים מתוקים. מוצאו אסייני ובטבע הוא חי, בדרך כלל, במקווי מים שקטים - אגמים, נחלים ונהרות שזרימת המים בהם איטית. בארץ מגדלים את קרפיון ה "ראי " שהוא דג בעל שורת קשקשים אחת. דגים אלה הם תוצרי הכלאה בין שני קוים של קרפיון שטופחו בארץ ומצטיינים בכושר גידול מהיר.


יתרונות בריאותיים: בעל רמת שומן נמוכה, 7.6% שומן.

 

טיפ מהשף: הקרפיון הוא הדג המקובל ביותר במטבח היהודי. בקרב יוצאי אירופה הוא הבסיס להכנת ה "גפילטע פיש" ואילו יוצאי צפון אפריקה מכינים ממנו את ה "חרימה". אפשר גם להכין ממנו רול קרפיון נהדר, לאפות אותו או להכין ממנו מרק דגים.

 

צורות הכנה: בישול ואפייה.


זמינות: ניתן להשיגו במשך כל השנה.
 
ערכים תזונתיים (ל-100 גרם)

קלוריות (קק"ל) 133
ויטמין B12 25>
חלבון (גרם) 18.68
אשלגן (מ"ג) 328
שומן (גרם) 7.6
נתרן (מ"ג) 54
שומן רווי (גרם) 1.4
אבץ (מ"ג) 8.2
כולסטרול (מ"ג) 72

 

 

מתכון

חריימה קרפיון

מצרכים: 

דג קרפיון פרוס לרוטב 1/3 כוס שמן זית  100 גרם רסק עגבניות

>> למתכון המלא

דגת הארץ

053-9414486

​סוגי דגים וערכים תזונתיים