לפניות חייגו: 053-9426023

דג פורל שמן - Trout - Carp

 

תיאור: דג מים קרים הגדל בישראל בצפון הארץ, במי נחל הדן, ומיוצר ע"י חוות "דגי הדן" מקיבוץ דן. בן משפחה של הסלמון, בשרו מוצק, והוא דל בשומן.

 

יתרונות בריאותיים: הפורל עשיר באומגה 3. 16% מכלל חומצות השומן, בכל 100 גר ' בשר דג פורל יש כ 1.6- גר ' חומצות שומן אומגה 3 ואומגה 6. טעמו המעודן ומיעוט עצמות האדרה הופכים אותו למתאים לילדים. הפורל הוא דג איכותי  וקל לעיכול, עסיסי ובעל רמת כולסטרול נמוכה 65- 100 (מ "ג גרם).
 

טיפ מהשף: הפורל, כמו כל דגי המים הקרים, בעל בשר עדין מאוד, מעט עצמות.

 

צורות הכנה: טיגון, גריל ואפיה.


זמינות: ניתן להשיגו טרי במשך כל השנה.
 
ערכים תזונתיים (ל-100 גרם):

קלוריות (קק"ל) 166
כולסטרול (מ"ג) 80
חלבון (גרם) 18.57
ויטמין B12 25>
שומן (גרם) 9.8
אשלגן (מ"ג) 340
שומן רווי (גרם) 2.45
נתרן (מ"ג) 50
אומגה 3 (גרם) 1.63
ויטמין E (מ"ג) 1.81
אומגה 6 (גרם) 1.93
אבץ (מ"ג) 9.9

 

 

מתכון

מתכון פורל שלם בארטישוק ירושלמי ושומר טרי

מצרכים:

2 דגי פורל טריים ונקיים

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס 

>> למתכון המלא

דגת הארץ

053-9414486

​סוגי דגים וערכים תזונתיים