לפניות חייגו: 053-9426023

מצרכים

4 יחידות פילה פורל

מלח גס, פלפל שחור גרוס

¼ כוס שמן זית

50 גרם חמאה

¾ כוס יין לבן יבש

1 מיכל שמנת מתוקה

צרור עירית קצוצה

100 גרם שקדים מולבנים קלויים

 

הוראות הכנה

מתבלים את הדגים במלח ובפלפל, ממיסים במחבת חמאה ושמן. מטגנים את הדגים 5 דקות מצד העור הופכים ומטגנים עוד 3 דקות.

 

מוסיפים למחבת את היין והשמנת ומבשלים 4 דקות עך אש גבוהה, מגישים מיד בעיטור עירית ושקדים קלויים ומעט מהרוב שנוצר במחבת.

 

פילה פורל בשמנת עירית ושקדים

מצרכים

4 יחידות פילה פורל

1 כוס עשבי תיבול קצוצים (עירית, טימין, פטרוזיליה, רוזמרין, שמיר)

80 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

4 כפות שמן זית

4 כפות יין לבן יבש

מלח גס, פלפל שחור גרוס

8 פרוסות לימון עם הקליפה

 

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), פורסים על משטח עבודה 4 יריעות נייר אלומיניום, מניחים אל כל נייר פילה דג וזורים על כל דג רבע כוס עשבי תיבול, 20גרם קוביות חמאה, כף שמן זית וכף יין לבן.

 

מתבלים במלח ובפלפל, מניחים על כל דג 2 פרוסות לימון. מקפלים את יריעת הנייר כלפי מעלה וסוגרים. מניחים בתבנית ואופים 15 דקות. מגישים חם

פילה פורל בקלי קלות

דגת הארץ

053-9414486

​סוגי דגים וערכים תזונתיים