לפניות חייגו: 053-9426023

מצרכים

400 גרם פילה בורי ישראלי טרי של דגת הארץ (מגשית אחת)
לרוטב-
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 קופסא)
5-6 ענפי טימין מופרדים לעלים
1/4 כוס יין לבן
1 שן שום
לירקות –
1 שומר
1 חציל בלאדי בינוני
1 בטטה לא גדולה
1 בצל סגול
3 שיני שום קצוץ
5-6 ענפי טימין מופרדים לעלים
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס

 

הוראות הכנה

מחממים תנור ל 200 מעלות

חותכים גס את הירקות (לרבעים), מערבבים עם השמן ומתבלים בשום וטימין, מלח ופלפל. מכניסים לתנור החם ל 25 דקות.

מברישים את הדגים במעט שמן זית ומתבלים משני הצדדים במלח ופלפל.

מסדרים את הדגים על תבנית עם נייר אפיה כאשר העור כלפי מעלה.

מכניסים את הדגים לתנור ל 8 דקות. 

 

בינתיים מכינים את הרוטב:

בסיר קטן מרתיחים יין לבן עם טימין ושום ומבשלים לצמצום הנוזל.

מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה.

מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומתבלים במלח ופלפל.

 

הגשה:

מסדרים את הירקות בצלחת הגשה ומניחים מעליהם את הדגים, יוצקים את הרוטב מעל הדגים. 

 

פילה בורי בתנור עם ירקות צלויים ורוטב שמנת טימין

דגת הארץ

053-9414486

​סוגי דגים וערכים תזונתיים