לפניות חייגו: 053-9426023

למטבל:
45 גרם מלפפון קצוץ
10 גרם שמיר קצוץ
250 גרם שמנת חמוצה
220 גרם  גבינת  לבנה
2 שינים שום קצוצות
מלח לפי טעם
לערבב הכל יחד

 

לסלט:
2 מלפפונים טריים 
1 חופן עלי שומר 
150 גר' פילה באס ללא עצמות וללא עור פרוס עבה 
חצי בצל סגול פרוס לטבעות דקות מאוד 
חופן קרעים מלחם מלא שרופים בברנר 
4 כפות זיתי קלאמטה מגולענים 
מעט שמנ"ז 
מלח דק

 

אופן ההכנה: 
מסדרים את הצלחת: 
בתחתית מפזרים מהמטבל בנדיבות 
מעל מפזרים מפרוסות הדג ומעט מלח ואז זיתים 
מסדרים מפרוסות המלפפון ומפרוסות הבצל 
מקשטים בעלי שמיר או שומר 
מעל הכל מפזרים את קרעי הלחם ה"שרוף"

 

פילה באס בצ'יזיקי

סלקים צלויים 
8 יח' סלק בינוני 
רבע בקבוק יין לבן 
3 כפות זרעי כוסברה שלמים 
מעט מלח גס או ים 
6 ענפי תימין טרי

 

אופן ההכנה:
אופן צליית הסלקים:
לסדר בתבנית ולפזר מלמעלה את כל שאר המרכיבים 
לכסות ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-2 שעות 
להוציא ולאחר שמתקרר מעט יש לקלף ולחתוך גס (2 ס"מ)

 

לרוטב: 
60 גר שמנ"ז 
40 גר חומץ שרי 
דבש 

 

בונים את הצלחת 
מסדרים בצורה מפוזרת ושטוחה את כל הסלקים 
מפזרים מעל את הרוטב 
מפלפלים מעט וממליחים 
מסדרים מעל את כל "גילוחי" הסלק

 

דגת הארץ

053-9414486

​סוגי דגים וערכים תזונתיים