לפניות חייגו: 053-9426023

מצרכים

350 גרם פילה בס ישראלי טרי של דגת הארץ (מגשית אחת)
100 גרם גבינה כחולה (רוקפור/גורגונזולה/קמבוזולה/דנהבלו)
1 חבילה אספרגוס ירוק עובי בינוני
1 חבילה עירית קצוצה 
מעט שמן זית
מלח ופלפל
גרידת לימון מלימון אחד

 

הוראות הכנה

מחממים היטב מחבת טפלון גדולה
מקלפים את רגלי האספרגוס (החצי התחתון) בעזרת קולפן 
מזלפים על האספרגוס מעט שמן ומתבלים במלח ופלפל     
מניחים בזהירות במחבת החמה וצולים עד שמתחיל להשחים
מוציאים ומניחים בצד
מנגבים את שאריות השמן מהמחבת בעזרת נייר סופג ומחממים שוב
מברישים את פילה הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל
מניחים את הפילטים במחבת על צד העור (עור כלפי מטה) וצולים על אש בינונית גבוהה כ 4 דקות
בודקים שעור הדג זהוב והופכים בזהירות בעזרת מרית
צולים דקה נוספת ומוציאים לצלחת הגשה
מסדרים ליד את האספרגוס הצלוי ומגררים מעל את הגבינה כאשר הדגים עוד חמים    
מפזרים מעל כל המנה את גרידת הלימון ומגישים

 

פילה באס במחבת עם אספרגוס צלוי וגבינה כחולה

דגת הארץ

053-9414486

​סוגי דגים וערכים תזונתיים