לפניות חייגו: 053-9426023

מצרכים

4 יחידות פילה אמנון

מלח, פלפל שחור

½ כוס קמח

שמן לטיגון (קנולה/זית)

 

מצרכים לרוטב

¼ כוס שמן זית

20 עגבניות שרי חצויות

3 כפות עגבניות מיובשות בשמן קצוצות

6 שיני שום פרוסות

10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

½ פלפל חריף נקי מגרעינים וקצוץ

מלח גס, פלפל שחור גרוס, ½ כפית סוכר

3 כפות עלי ריחן קצוצים

 

להגשה

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

 

הוראות הכנה:
להכנת הרוטב: מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את כל החומרים פרט לריחן ומטגנים 5 דקות. טועמים ומשפרים תיבול.
מסירים מהאש מוסיפים את הריחן ומערבבים. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל, מקמחים ומנערים מהקמח העודף.
מטגנים 3 דקות מצד העור הופכים ומטגנים עוד 2 דקות.


ההגשה: מסדרים את הדגים בצלחות אישיות. יוצקים מעליהם את הרוטב, זורים פטרוזיליה ומגישים עם יין לבן צונן.

פילה אמנון ברוטב עגבניות שרי וזיתי קלמטה

דגת הארץ

053-9414486

​סוגי דגים וערכים תזונתיים