לפניות חייגו: 053-9426023

מצרכים

400 גרם פילה אמנון ישראלי טרי של דגת הארץ (מגשית אחת)
1 קילו תפוחי אדמה אדומים שלמים ולא מקולפים
1/2 קילו מלח גס 
50 גרם חמאה
6 עגבניות בשלות 
ענף רוזמרין מופרד לעלים
3 שיני שום לא מקולפות
100 גרם גבינת מסקרפונה
מלח ופלפל גרוס

 

הוראות הכנה

מחממים תנור ל 175 מעלות
מפזרים מלח גס בתבנית ומניחים עליו את תפוחי האדמה
בתבנית נוספת מניחים את העגבניות ושיני השום יחד עם הרוזמרין, מכניסים את התבניות לתנור לשעה
מוציאים את תפוחי האדמה מהתבנית ומסירים את שאריות המלח
חורצים את הקליפה ומרוקנים את התוך לקערה
מוסיפים את החמאה ומועכים לפירה גס (לא חלק לגמרי) 
מתבלים במלח
מוציאים את העגבניות ומצננים 
טוחנים במעבד מזון (או בלנדר יד) יחד עם השום והרוזמרין
מעבירים לקערת ערבוב ומחברים עם המסקרפונה
מתבלים במלח ופלפל

 

לדגים:
מברישים את פילה הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל
מחממים היטב מחבת טפלון ומניחים את הפילטים על צד העור בזהירות
צולים 4 דקות על אש בינונית גבוהה והופכים בזהירות
צולים דקה נוספת ומוציאים

 

הגשה:
מסדרים תלולית פירה בצלחת הגשה ומניחים עליה את הדג, מזלפים רוטב מסביב.

 

פילה אמנון על פירה "מדורה" עם קרם מסקרפונה ועגבניות צלויות

דגת הארץ

053-9414486

​סוגי דגים וערכים תזונתיים