לפניות חייגו: 053-9426023

מצרכים

2 דגי פורל טריים ונקיים
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס לעיגולים ברוחב 1 ס"מ
3 יחידות שומר טרי פרוס
מיץ מלימון שלם
1/2 ראש שום מופרד לשיניים פרוס לפרוסות דקות
1/2 כוס כוסברה קצוצה גס
1/4 כוס שמן זית איכותי
מלח
מעט כמון

 

הוראות הכנה

שוטפים את הדגים ומייבשים. חורצים 3 פסים בעומק של 1/2 ס"מ בכל צד של הדג ומניחים בצד. בסיר שמים שמן זית ומטגנים את פרוסות השום. מוסיפים את הארטישוק והשומר ומטגנים כ 5 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון וכוס מים ומבשלים כ 10 דקות. מתבלים בכמון ומלח, טועמים ומשפרים טעם. מורידים מהאש ומוסיפים את הכוסברה. מעבירים את התבשיל לתבנית אפיה בעלת דפנות גבוהות ומניחים את הדגים מלמעלה. אופים בחום של 175 מעלות כ 25 דקות. מדי פעם מוזגים מנוזלי התבשיל על הדג.

 

פורל שלם בארטישוק ירושלמי ושומר טרי

דגת הארץ

053-9414486

​סוגי דגים וערכים תזונתיים