לפניות חייגו: 053-9426023

ל-4 סועדים

מצרכים:

1.2 ק"ג דג סלמון טרי, נקי מעצמות (ואם אתם קונים דג ללא העור - 1 ק"ג משקל נקי)
2 כפות שמן קנולה או שמן קוקוס, לשימון התבנית
2-3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק
4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
1 פלפלון צ'ילי אדום, קצוץ דק (לא חובה)
6 כפות מירין
4 כפות סויה 
צרור בצל ירוק, שטוף ונקי
 לסלט מלפפונים ואבוקדו: 
4 מלפפונים מוצקים
2 אבוקדו, בשל וטעים - אם זו לא העונה, ותרו עליו לגמרי!
4 כפות מירין
2 כפות סויה 
2 כפות טחינה גולמית 
1.5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק 
מעט פלפל צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק (לא חובה) 
גיוון: חופן גדול כוסברה / נענע קצוצה

 

אופן ההכנה:
מחממים את התנור למצב גריל (חום עליון) לחום מקסימלי (250-270 מעלות).
שוטפים היטב את הבצלים הירוקים. משאירים את הגבעולים שלמים אך חותכים אותם כך שיתאימו באורכם לגודל התבנית. את קצוות הגבעולים שהורדנו קוצצים לטבעות דקות ושומרים בצד.
משמנים את תבנית הצלייה בשמן קנולה או שמן קוקוס. מניחים את גבעולי הבצל הירוק בתבנית. שוטפים היטב את הדג ומייבשים. מניחים את הדג (כאשר צד העור כלפי מטה) על גבעולי הבצל הירוק.
בקערית קטנה מערבבים ג'ינג'ר, שום, צ'ילי, סויה ומירין. 
טועמים - התערובת צריכה להיות מעט מתקתקה. בעזרת כף יוצקים מהתערובת על הדג ונותנים לו לספוג את הטעמים 10 דקות. 
ממש לפני שמכניסים את הדג לתנור, מרטיבים שוב את הדג בנוזלי התערובת.   
מכניסים את הדג לתנור ל-10 דקות. כדאי, אבל לא חובה - אחרי חמש דקות מרטיבים את הדג בנוזלי הצלייה וממשיכים לצלות אותו חמש דקות נוספות.

 

הערה חשובה:
אחרי 10 דקות הדג עדיין לא וול דאן. חלקו הפנימי עדיין מעט נא, אבל עד שתגישו אותו לשולחן הוא יהיה עשוי ב-ד-י-ו-ק כמו שצריך (ותכלס, גם אם נשאר איזור פחות עשוי, זה בסדר. אנחנו רגילים לאכול דגים נאים, לא?). ובכל זאת - נשים בהריון צריכות לצלות את הדג 12 דקות על מנת שהדג יהיה עשוי לחלוטין!
בזמן שהדג בתנור מכינים את הסלט: חוצים את המלפפונים ובעזרת כפית מרחיקים את הגרעינים. חותכים לחצאי טבעות ומעבירים לקערה. קולפים את האבוקדו, חותכים לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים ג'ינג'ר, שום וצ'ילי. בקערית נפרדת מערבבים היטב טחינה, מירין וסויה. יוצקים על הירקות ומערבבים בעדינות. אם רוצים מוסיפים גם כוסברה ונענע ומערבבים.

 

הגשה:
מוציאים את הדג מהתנור ובעזרת כף יוצקים מנוזלי הצלייה על הדג, עד שהוא מבריק. מפזרים טבעות בצל ירוק.
מגישים למרכז השולחן את הדג והסלט, או, אם רוצים פינוק אמיתי, מחלקים לכל סועד חתיכת דג, עורמים לצידה קצת סלט ומקשטים ב-2 גבעולים של בצל ירוק צלוי.

 

סלמון בג'ינג'ר וסויה עם סלט מלפפונים ואבוקדו

דגת הארץ

053-9414486

​סוגי דגים וערכים תזונתיים