לפניות חייגו: 053-9426023

מצרכים

2 פילטים של בס
מלח 424 מעושן
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
3 בצלים ירוקים
3 לימונים
חצי כוס קוסקוס רגיל
5 קישואים בלדי קטנטנים
לבנה עיזים
100 גרם ענבים לבנים
שליש כוס שמן זית

 

הוראות הכנה

משרים את הקוסקוס במים בטמפרטורת החדר בכלי עד לכיסוי במשך 15 דקות. בזמן זה קוצצים את הפטרוזיליה הבצל הירוק והנענע דק, קוצצים פנימה קליפה מחצי לימון וחצאי ענבים לבנים. חוצים 3 קישואים לאורכם מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מושחים במעט שמן זית וצולים אותם על הגריל עד להשחמה. את שני הקישואים הנותרים פורסים לאורך במנדולינה ומניחים בקערה. כובשים את פרוסות הקישואים במעט מיץ לימון, מלח ומתבלים בשמן זית. 


להרכבה:

מערבבים את הקוסקוס עם הירקות הקצוצים ומתבלים במלח, שמן ומיץ לימון ומסדרים על הצלחת. מעל מסדרים את הקישואים הצלויים ואת הקישואים הכבושים. מעבירים את הלבנה לסקוויזר ומקשטים בין הקישואים.
צולים את פילה הבס מצד העור על מחבת משומנת במעט שמן זית. ומתבלים אותו במלח מעושן ופלפל שחור גרוס, אחרי 2 דקות מניחים מכסה על המחבת או מכניסים לתנור לעוד 4 דקות בישול. מוציאים ומגישים על או לצד הסלט.

 

 

בצק ה-10 דקות

מרכיבים:

בצק:

 

לשלב הראשון:

כף שמרים יבשים
כוס קמח לבן
כוס מים פושרים
כף וחצי סוכר לבן

 

לשלב השני:

כפית מלח
רבע כוס שמן זית
כוס וחצי קמח

 

למלית:

כוס תערובת זעתר
2 כפות שמן זית
2 עגבניות
300 גרם גבינת פטה
עלי אורגנו טריים
עלי רוקט
2 ביצים
200 גרם לבנה

 

אופן ההכנה:

מערבבים את החומרים של השלב הראשון בקערה ומניחים במקום חמים לעשר דקות. בתום 10 הדקות מוסיפים את החומרים של השלב השני של הבצק לשים היטב ומתחילים לרדד את הבצק לעלה דק בעובי מטבע של 5 שקלים. קורצים עיגולים בעזרת כוס או רינג. שמים על הבצק את הטופינג שרוצים ממה שיש, זעתר ושמן זית, ביצה, גבינות וכו'. אופים ב-200 מעלות כ-10 דקות.

 

טבולה באס וקישואים

דגת הארץ

053-9414486

​סוגי דגים וערכים תזונתיים