דגי המאכל הם חלק מהמנות העיקריות הפופולאריות בארוחות המוגשות בבתים רבים ובמסעדות. יש מסעדות שמתמחות רק במנות של דגי מאכל. חלק מעדות ישראל מקפידות לבשל דגי מאכל לשבת. בנוסף למאכלים אחרים יש גם מנת דג. כל עדה והמאכל שלה. יוצאי עדות המזרח מבשלים את דגי המאכל עם רוטב חריף ותבלינים כל אחת והשם שלה לאותו מאכל. דג מרוקאי, חריימה אצל הטריפוליטאים וכמובן יוצאי אירופה (המכונים "אשכנזים") מבשלים את הדג ועושים ממנו דג ממולא (גפילטע פיש). אין עדה שלא אוהבת דגי מאכל אפויים או צלויים. ברוב המסעדות של דגים אפשר למצוא דגי מאכל מכל הסוגים ובכל שיטות הבישול. רוב הישראלים מעדיפים דג חצי מטוגן והמשך העשייה שלו נעשית בתנור.הטבעונים שביננו אינם אוכלים בשר ומוצרים מהחי כמובן גם נמנעים מאכילת דגים מכל סוג שהוא. חלק מהצמחונים שמקפידים שלא לאכול בשר כן אוכלים דגי מאכל.

 

איפה עוד דגי מאכל מככבים?

 

באולמות האירועים בדרך כלל המנות הראשונות כוללות מאכלים שונים וביניהם יש לפחות סוג אחד של דג. על פי הדת היהודית יושבי שבעה אסורים במאכל בשר. חלק מהעדות מקפידות על מנהג זה רק בימי השבעה ואחרות ממשיכות לאכול רק דגים עד לסיום החודש. גם בתשעת ימי האבל מא' באב ועד ט' באב נהוג להשתמש בדגי מאכל בלבד ללא מאכלי בשר.

 

מה קורה בישראל במה שקרוי "חקלאות ימית"?

 

בין דגי המאכל יש כאלה הגדלים בבריכות מים מתוקים, כמו הקרפיון למשל, המושט שגדל בנוסף לבריכות גם בכינרת ויש שגדלים בים. בין הלקוחות יש שלוש קבוצות האחת שאינה משתמשת בדגי בריכה אלא רק בדגי ים. השנייה משתמשת רק בדגי בריכות והשלישית שמשתמשת בכל סוגי הדגים ללא אבחנה איפה הם גדלים. יש דגים מתוצרת מקומית, אף שענף הדייג בשנים האחרונות כמעט ונעלם מהשוק, ויש דגים מיובאים כמו הסלמון. ישראלים רבים אוהבים את דג הסלמון והוא מיובא בכמויות לארץ. זהו דג שניתן לעשותו בכל צורה מבושל, צלוי ואפוי בתנור. בכלל לפי כמות מסעדות הדגים שיש בארץ כנראה שאנחנו אוהבים לאכול דגים. יש מספר מסעדות שקיימות בשוק האוכל כבר שנים רבות והתפוסה בהן מלאה לאורך כל השנה.

 

דגי מאכל​

למאמר נוסף בנושא:

הכל על דג לברק- טוב וטרי!​ לחצו כאן >>>

דגי המאכל הם חלק מהמנות העיקריות הפופולאריות בארוחות המוגשות בבתים רבים ובמסעדות. יש מסעדות שמתמחות רק במנות של דגי מאכל. חלק מעדות ישראל מקפידות לבשל דגי מאכל לשבת. בנוסף למאכלים אחרים יש גם מנת דג. כל עדה והמאכל שלה. יוצאי עדות המזרח מבשלים את דגי המאכל עם רוטב חריף ותבלינים כל אחת והשם שלה לאותו מאכל. דג מרוקאי, חריימה אצל הטריפוליטאים וכמובן יוצאי אירופה (המכונים "אשכנזים") מבשלים את הדג ועושים ממנו דג ממולא (גפילטע פיש). אין עדה שלא אוהבת דגי מאכל אפויים או צלויים. ברוב המסעדות של דגים אפשר למצוא דגי מאכל מכל הסוגים ובכל שיטות הבישול. רוב הישראלים מעדיפים דג חצי מטוגן והמשך העשייה שלו נעשית בתנור.
הטבעונים שביננו אינם אוכלים בשר ומוצרים מהחי כמובן גם נמנעים מאכילת דגים מכל סוג שהוא. חלק מהצמחונים שמקפידים שלא לאכול בשר כן אוכלים דגי מאכל.

 

איפה עוד דגי מאכל מככבים?

 

באולמות האירועים בדרך כלל המנות הראשונות כוללות מאכלים שונים וביניהם יש לפחות סוג אחד של דג. על פי הדת היהודית יושבי שבעה אסורים במאכל בשר. חלק מהעדות מקפידות על מנהג זה רק בימי השבעה ואחרות ממשיכות לאכול רק דגים עד לסיום החודש. גם בתשעת ימי האבל מא' באב ועד ט' באב נהוג להשתמש בדגי מאכל בלבד ללא מאכלי בשר.

 

מה קורה בישראל במה שקרוי "חקלאות ימית"?

 

בין דגי המאכל יש כאלה הגדלים בבריכות מים מתוקים, כמו הקרפיון למשל, המושט שגדל בנוסף לבריכות גם בכינרת ויש שגדלים בים. בין הלקוחות יש שלוש קבוצות האחת שאינה משתמשת בדגי בריכה אלא רק בדגי ים. השנייה משתמשת רק בדגי בריכות והשלישית שמשתמשת בכל סוגי הדגים ללא אבחנה איפה הם גדלים. יש דגים מתוצרת מקומית, אף שענף הדייג בשנים האחרונות כמעט ונעלם מהשוק, ויש דגים מיובאים כמו הסלמון. ישראלים רבים אוהבים את דג הסלמון והוא מיובא בכמויות לארץ. זהו דג שניתן לעשותו בכל צורה מבושל, צלוי ואפוי בתנור. בכלל לפי כמות מסעדות הדגים שיש בארץ כנראה שאנחנו אוהבים לאכול דגים. יש מספר מסעדות שקיימות בשוק האוכל כבר שנים רבות והתפוסה בהן מלאה לאורך כל השנה.

דגת הארץ

053-9414486