דג בורי- עסיסי ורך​

למאמר נוסף בנושא:

הכל על דג דניס לחצו כאן >>>

פופולרי: דג בורי
דג הבורי משמש מרכיב עיקרי בתבשילים שונים ונחשב לפופולרי במטבח הביתי או בתפריטי מסעדות

 

דג הבורי הוא דג בעל קשקשים כסופים, החי במים מלוחים ובמים מתוקים. בארץ הוא נפוץ בים התיכון, אך גם בנהרות ובנחלים. ברחבי העולם הוא חי באוקיאנוסים, בימים ובאגמים. אורכו הממוצע של הדג עומד על כשישים סנטימטרים ומשקלו נע סביב חמישה קילו. הדג ניזון בעיקר מליקוט בקרקעית הים, מאצות, שאריות מזון ובעלי חיים קטנים, חיים או מתים.

 

המתכון להכנה של דג בורי עסיסי ורך פשוט וקל. זו גם אחת הסיבות לכך שהדג משמש כמרכיב עיקרי בתבשילים שונים ונחשב לפופולרי במטבח הביתי ובתפריטי מסעדות.

 

ההכנה מתחילה בתיבול הדג במעט מלח, פלפל ומיץ לימון סחוט טרי. אם מעוניינים באפיית הדג יש לעטוף אותו בנייר כסף, להניח בתבנית מתאימה ולהכניס לתנור. אם מעוניינים להוסיף אותו לתבשיל, מומלץ לחתוך אותו לקוביות ולשלב בהתאם למתכון אותו מכינים. אם מעוניינים במנת דג מטוגנת, מומלץ לקמח מעט כל חתיכה מהדג ולהכניס לסיר עם שמן חם. יש לטגן את הדג כשלוש עד ארבע דקות עד שצבעו משחים.

 

אחד המתכונים הטעימים שניתן להכין מהדג כולל עישון של הדג. יש לייבש את הדג, להכניס לקערה גדולה מים, מלח, סוכר חום, אבקת שום ועלי דפנה מרוסקים. מכניסים את חתיכות הדג לתוך הקערה למשך שעתיים. אחר כך מניחים רשת מעל למחבת ועל הרשת מסדרים את חתיכות הדג. ממתינים כשלוש שעות עד לייבוש מוחלט. בשלב הבא מורחים את החתיכות בפלפל ומכניסים למעשנת למשך חמש עשרה עד עשרים דקות. 

פופולרי: דג בורידג הבורי משמש מרכיב עיקרי בתבשילים שונים ונחשב לפופולרי במטבח הביתי או בתפריטי מסעדות

 

דג הבורי הוא דג בעל קשקשים כסופים, החי במים מלוחים ובמים מתוקים. בארץ הוא נפוץ בים התיכון, אך גם בנהרות ובנחלים. ברחבי העולם הוא חי באוקיאנוסים, בימים ובאגמים. אורכו הממוצע של הדג עומד על כשישים סנטימטרים ומשקלו נע סביב חמישה קילו. הדג ניזון בעיקר מליקוט בקרקעית הים, מאצות, שאריות מזון ובעלי חיים קטנים, חיים או מתים.

 

המתכון להכנה של דג בורי עסיסי ורך פשוט וקל. זו גם אחת הסיבות לכך שהדג משמש כמרכיב עיקרי בתבשילים שונים ונחשב לפופולרי במטבח הביתי ובתפריטי מסעדות.

 

ההכנה מתחילה בתיבול הדג במעט מלח, פלפל ומיץ לימון סחוט טרי. אם מעוניינים באפיית הדג יש לעטוף אותו בנייר כסף, להניח בתבנית מתאימה ולהכניס לתנור. אם מעוניינים להוסיף אותו לתבשיל, מומלץ לחתוך אותו לקוביות ולשלב בהתאם למתכון אותו מכינים. אם מעוניינים במנת דג מטוגנת, מומלץ לקמח מעט כל חתיכה מהדג ולהכניס לסיר עם שמן חם. יש לטגן את הדג כשלוש עד ארבע דקות עד שצבעו משחים.

 

אחד המתכונים הטעימים שניתן להכין מהדג כולל עישון של הדג. יש לייבש את הדג, להכניס לקערה גדולה מים, מלח, סוכר חום, אבקת שום ועלי דפנה מרוסקים. מכניסים את חתיכות הדג לתוך הקערה למשך שעתיים. אחר כך מניחים רשת מעל למחבת ועל הרשת מסדרים את חתיכות הדג. ממתינים כשלוש שעות עד לייבוש מוחלט. בשלב הבא מורחים את החתיכות בפלפל ומכניסים למעשנת למשך חמש עשרה עד עשרים דקות. 

דגת הארץ

053-9414486