לפניות חייגו: 053-9426023

דג בורי קיפון - Mullet

 

תיאור: הבורי הוא דג -ים החודר לשפכי הנחלים בעונות מסוימות. מספר מינים של דגי הבורי מסוגלים לגדול גם במים מתוקים. דגיגי הבורי נתפשים בתקופת החורף בעת כניסתם בלהקות לפתחי הנחלים.


יתרונות בריאותיים: בשרו קל לעיכול , 85 מ "ג כולסטרול ב 100- גרם.


טיפ מהשף: טעמו של הבורי עדין ונייטרלי והוא מתאים למגוון אופני הכנה. 


צורות הכנה: מתאים במיוחד לטיגון עמוק ולגריל.


זמינות: משווק טרי במשך כל השנה בכל חנויות הדגים. 

 

ערכים תזונתיים (ל-100 גר'): 

קלוריות (קק"ל) 185.7
אומגה 6 (גרם) 0.75
חלבון (גרם) 19.6
כולסטרול (מ"ג) 68
שומן (גרם) 11.9
ויטמין B12 25>
שומן רווי (גרם) 3.49
אשלגן (מ"ג) 323
אומגה 3 (גרם) 2.28
נתרן (מ"ג) 42

פילה בורי עם פלפלים קלויים ולימון כבוש

מצרכים: 

4 יחידות פילה בורי

מלח, פלפל שחור גרוס

½ כוס קמח

שמן לטיגון

½ כוס עירית קצוצה

>> למתכון המלא

מתכון

דגת הארץ

053-9414486

​סוגי דגים וערכים תזונתיים